© 2022. All rights reserved.

Cloud managed netwerk

Maximale prestaties, minimaal gedoe: Cloud Managed Networking met SDN

Cloud managed netwerk

Het inrichten van een bedrijfsnetwerk kan een complexe taak zijn. Routers, access points en switches moeten worden geconfigureerd en beveiliging moet worden ingesteld. Daarnaast zijn er afspraken nodig over het gebruik van het netwerk en moet het netwerk worden onderhouden en geüpdatet om het veilig en betrouwbaar te houden.

Voor veel organisaties is het inrichten en onderhouden van een eigen netwerk een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Wij bieden daarom Cloud managed netwerk aan, waarbij we organisaties helpen bij het inrichten en onderhouden van hun lokale netwerk (LAN).

Wij zorgen voor de hardware, de installatie, de configuratie en het onderhoud van het netwerk. Op die manier kunnen organisaties hun tijd en energie besteden aan hun kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor een veilig en betrouwbaar netwerk.

Bij het inrichten van netwerken maken wij gebruik van de technologie Software Defined Networking (SDN). SDN maakt het mogelijk om de netwerkconfiguratie te centraliseren en te automatiseren, waardoor het netwerk flexibeler en efficiënter wordt.

In plaats van dat routers en switches afzonderlijk geconfigureerd worden, worden ze aangestuurd door een centrale controller in de Cloud. De controller kan op basis van het netwerkverkeer bepalen hoe data het beste verstuurd kan worden, waardoor het netwerk sneller en betrouwbaarder wordt.

Een ander voordeel van SDN is dat het netwerkbeheer op afstand kan worden uitgevoerd. Dit betekent dat we het netwerk van uw organisatie kunnen beheren zonder fysiek aanwezig te zijn op de locatie. Hierdoor kunnen eventuele problemen snel worden opgelost en kunnen updates en upgrades eenvoudig worden uitgevoerd.